Ирански демонстранти поискаха днес оттеглянето на върховния лидер аятолах Али Хаменей

...
Ирански демонстранти поискаха днес оттеглянето на върховния лидер аятолах Али Хаменей
Коментари Харесай

Бесни иранци зоват за оставката на аятолах Хаменей заради сваления самолет

Ирански стачкуващи желаеха днес оттеглянето на висшия водач аятолах Али Хаменей след свалянето на украинския аероплан със 176 души на борда, съобщи Reuters.
Недоволни от дейностите на държавното управление студенти скандираха " безсрамници " в Университет " Амир Кабир " в иранската столица. Те приканват за истина.
" Оставките не са задоволителни. Нужно е правораздаване ", зоват те. Недоволните също скандираха " Долу лъжците ".
Протестиращите желаеха аятолах Али Хаменеи да се отдръпна. " Главнокомандващият (Хаменеи) да подаде оставка, оставка ", приканиха стачкуващите, представени от Reuters.

Protest at Tehran`s Amir Kabir university, students shouting " Shameless " #Iranplanecrash https://t.co/FtdC1GeTqI
— Golnaz Esfandiari (@GEsfandiari) January 11, 2020
Първият вицепрезидент на Иран Есхак Джахангири назова национална покруса свалянето на самолета на украинските авиолинии, заяви IRNA, представена от ТАСС.
Той прикани за провеждането на съществено и транспарантно следствие на аргументите за тази покруса.
На 8 януари Боинг 737 на Украинските интернационалните авиолинии се разруши минути след излитането си от летището в Техеран. В резултат починаха 176 индивида. Днес Иран призна, че самолетът простъпка е бил свален с ракета.
Секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Олексий Данилов сподели, че Иран е дал авансово единодушие да изплати обезщетения на фамилиите на починалите и да възвърне на Украйна сумата за опустошения аероплан.
Той съобщи днес в изявление за BBC, че Иран е дал единодушието си след формалното признание на отговорността за свалянето на летателната машина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР